Pentti Harjumaan kuplia

Harjumaa, Pentti. 2017. Kuplasta kuplaan harjaretkiä. Revontulet. Kuva: Revontulet

Kuplasta kuplaan harharetkiä on Pentti Harjumaan uusin teos, jossa mieterunoelmat tuovat esiin ihmisen elämän kaarta monien uskomusten ja luulojen kuplissa. Elämän tarkoituksen etsintä on siivittänyt tuotteliasta kirjailijaa, jolta on saatu julki jo 27 teosta, lähinnä oman kustantamon kautta.

– Tästä uusimmasta otin alkuun 70 kappaleen painokseen, sillä digiversiona kirjoja voi painattaa vaivattomasti sitten lisää, jos kauppa käy, selvittää Harjumaa oman tuotostensa julkitulon tekniikkaa.

Nyt esiin nousevissa teksteissä on tunne, että vaikka asuukin omassa pienessä maailmassaan ja ennakkoluuloissaan, ihminen kaipaa kuitenkin väljemmille vesille, tutustumaan uuteen. Aina ei vain uutta suuntaa löydy, elämä tuntuu lipuvan ohi, mistään ei oikein saa kiinni. Elämän tarkoitus on hukassa.

Filosofinen ajattelija ja realistinen mystikko on mieltynyt yksittäisten ihmisten suuriin tarinoihin ja salaisuuksiin. Siellä ne keikkuvat piilossa pimeys ja valo, itku ja nauru, taivas ja helvetti täällä maan päällä.

130-sivuisen uuden kirjan on kustantanut pienkustantamo Revontulet.

Harjumaa, Pentti. 2017. Kuplasta kuplaan harjaretkiä. Revontulet. 

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto
Kuva: Revontulet

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä