Metsäpolun ihmeitä

Metsän salainen elämä. Hallanaro Eeva-Liisa, Kuusela Saija, Juslén Aino, Ryttäri Terhi. 2016. Metsän salainen elämä. Gaudeamus.

Syksyn tullen sienet, lahottajat ja käävät alkavat kiehtoa metsäpolulla. Tutustuminen eri lajeihin tarkemmin onnistuu, kun niistä kerrotaan mielenkiintoisesti ja elävästi eikä liian totisesti. Vitsikkäitä, hauskasti piirrettyjä sarjakuvia sisältää metsän salaisesta elämästä kertova teos, jonka luettuaan lähteminen ulos pienelle retkelle saa vauhtia.

Kuvituksella kirjoittajat saavat napatuksi lukijan mukaan kerrontaan, jossa kärpänen istahtaa iholle ja zoomatut sääsket tulevat silmiin. Mehevät kuvat tuovat metsän ja lehtien alla lymyävän näkymättömän luonnon houkuttelevasti esiin.

Nyt selviää, miten muna kehittyy, kuka puun onkalossa asustaa, ja miten pienellä otuksella voi olla suuret sakset. Lepakkotutkija tuo lepakon katseen niin lähelle, että melkein säikähtää näkymää. Ja heti pitää alkaa omaa ihoa tunnustella, kun näkee mikroskoopilla suurennetun punkkikuvan.

Hallanaro Eeva-Liisa, Kuusela Saija, Juslén Aino, Ryttäri Terhi. 2016. Metsän salainen elämä. Gaudeamus.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto

Lue Lappilainen maksutta täältä