Naivistinen taide riemastuttaa Kemissä

Kemissä on näytillä kemiläisen Lea Kaupin ja muiden suomalaisten naivistien töitä.

Kemin taidemuseon kesänäyttely hurmaa kävijät värikkyydellään ja vilpittömyydellään. Museon näyttelytilan täyttää 3.9. asti suuri naivistisen taiteen näyttely nimeltään Kesytön kesä. Näyttelyssä on esillä Suomen tunnetuimpien naivistitaiteilijoiden, kuten Martti ”Huuhaa” Innasen, Lea Pihkalan, Reijo Kivijärven, Martti Lehdon, Alice Kairan sekä Anna-Liisa Hakkaraisen teoksia. Teokset ovat maineikkaasta Suomen Gallupin säätiön naivistisen taiteen kokoelmasta, eikä niitä ole aiemmin nähty näin pohjoisessa. Kemin taidemuseo on saanut kesänäyttelyynsä myös kokoelman lastenkirjailija ja kuvittaja Petra Heikkilän hilpeitä ja hellyttäviä eläinaiheisia teoksia. Taiteilija on maalannut teokset varta vasten Kemin näyttelyä varten.

Näyttelyssä on mukana myös kemiläistaiteilija Lea Kaupin teoksia. Kaupin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta, ja Kemin taidemuseo on kunnioittanut kotikaupungin suurta naivistilegendaa asettamalla esille kaikki omistamansa Kaupin teokset sekä julkaissut hänen taiteeseensa pohjautuvan värityskirjan. Kaupin taiteeseen pohjautuen näyttelytilassa on myös lapsille liittyvää puuhaa, kuten jättimäinen palapeli, taideruletti sekä tinttamareski.

Museo on avoinna ti-pe 11-17, la-su 11-15. Sisäänpääsymaksut ovat aikuisilta 3 euroa, lapset pääsevät museoon ilmaiseksi. Museokävijää palvelee myös museokauppa, jossa on myynnissä mm. käsintehtyjä koruja ja laukkuja, vanhan ajan makeisia ja kahvia sekä uniikkeja taidekortteja.