Heinäkuun helteissä meno jatkuu

MTB Enduro Levi kisataan viikonloppuna Kittilän tunturimaisemissa Levillä. Tässä menoa vuodelta 2015. Kuva: Teemu Moisio.

Heinäkuun edetessä tahti tuntuu kiihtyvän, jos seuraa Lapin kuntien tapahtumatarjontaa. Hillan poiminnan lomassa ja mustikkamättäiden keskeltä ehtii hyvin piipahtamaan vielä moneen hauskaan tapahtumaan Levillä ja Kemijärvellä, Sallassa ja Muoniossa. Menoja on tarjolla Inarista Kemiin, ja kaikkialla lomatunnelma on taattu.

Tehoviikonloppu Levillä

26.-30.7. pääsee tutustumaan golfiin Levillä. Levi Golf Weekend on helppo mahdollisuus tutustua lajiin ja silloin harjoitusalueet ovat vapaasti käytössä ja paikalla saavat opetusta niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin golffarit.

26.-29.7. voi osaamistaan parantaa ja on kokeilla uusia lajeja Levi Outdoor Fest- tapahtumassa. Kesän hauskimmaksi viikoksi luvattuun tapahtumaan pyydetään haastamaan kaverit ja koko perhe mukaan.

  1. – 29.7. kisataan ykköskuskin tittelistä maastopyöräilyn MTB Enduro Levi Suomenmestaruussarjassa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita janoaville on hyvä varata eturivin näköalapaikat suosiotaan kasvattaneessa lajissa.

29.7. on vuorossa Extreme Triathlon & Trail Run kilpailu, jossa yhdistyvät triathlon ja polkujuoksu. Tapahtuma haastaa kokeneemmatkin kestävyyskuninkaat äärirajoille, mutta Levin maisemat antavat myös nautiskelijoille todellisen elämyksen.

Kemijärvellä kesä jatkuu

28.7. Perävaarassa tanssitaan kello 21–01.30 Eija Kantolan laulujen tahtiin.

29.7. pelataan hyväntekeväisyysjalkapalloa IPP CUP 2017 tapahtumassa kello 9 alkaen Pöyliövaaran urheilukentällä. Sieltä saa myös liput illan VPK-talolla pidettävään hyväntekeväisyyskonserttiin, jossa konsertoi Duuriseiska ja rokkibändi Laskuteline. Tapahtumat järjestää Isokylän Pallo-Pojat ry.

Elokuu alkaa tansseilla 4.8. Perävaarassa, silloin orkesterinsa kanssa on esiintymässä Tarja Lunnas.

3- 6.8. juhlitaan tunturifestivaali Pyhä Unplugged 2017 Pyhätunturilla.

Uutuuksia Sallan kesässä

Sallan kesän uutuudet houkuttelevat kävijät sisältä ulos luontoon. Paikalliset yrittäjät ovat hankkineet Sallan parhaille paikoille riippumattoja, joissa sielunrauhaa kaipaavat voivat nauttia erämaan maisemista.

Aktiivisempaan menoon tottuneet saavat pian lisää poljettavaa keskellä ei mitään, sillä suunnitelmissa on maastopyöräilyreitti Hautajärveltä Sallatunturiin. Metsässä viihtyville löytyy tekemistä myös suunnistuksen muodossa, sillä Sallan Karhut pitävät maastossa suunnistusrasteja läpi kesän.

Sallan hiihtokeskuksessa ei ovia suljeta kesälläkään, sillä hiihtokeskus on ottanut tavoitteekseen tuplata kesämyyntinsä ja tarjolla on nyt aktiviteettipalveluita, opastettuja retkiä mato-ongelle, pyöräilemään sekä välinevuokrausta koko kesän. Vuokrattavana on ekosähköllä ladattuja sähköavusteisia paksupyöriä eli E-fatbikes sekä SUP-lautoja tasapainoharjoitteluun vesistömaisemista nauttien.

Muonion lohiviikot

29.7. Harrinivassa Muonion Lohiviikot huipentuvat päätöstansseihin. Tanssijalat vipattamaan pistää bändi kello 22 alkaen.

Riitta Kemppainen-Koivisto