Maastopyörävillitys kasvussa Ylläksellä

Ylläksen Kukastunturilta näkymät ovat avarat ja maastopyöräillen niistä ehtii hyvin nauttimaan. Kuva: Ylläksen Markkinointi Oy.

Ylläs on nyt ykkönen, ainakin mitä maastopyöräilyyn tarkoitettuihin pyöräreittien kilometrimääriin tulee, sillä poljettavaa riittää nyt 900 kilometrin verran, kun Metsähallitus avasi Pallas-Yllästunturin Kansallispuiston reitistön myös pyöräilijöiden käyttöön. Jo ennestään mittava 150 kilometrin maastopyöräverkosto laajeni 300 kilometrillä. Kun tähän lisätään kaikki alueet, jotka linkittyvät nyt avattuun kansallispuistoon, niin reittien määrä nousee uskomattomaan 900 kilometriin.

– Tämä on todella hieno juttu, toteaa Visit Ylläksen Janne-Juhani Haarma.

– Maastopyöräily on meille valtava mahdollisuus paikata Lappia perinteisesti vaivaavaa sesonkiluontoisuutta eikä se nyt ole ei ainakaan puitteista kiinni, Haarma jatkaa.

Poluille lisää opasteita

Ylläs toimii porttina Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon ja tarjoaa palveluita ympäri vuoden. Nykyinen reittiverkosto toimii hyvänä pohjana tulevaan ja uusien reittien kartoitus on jo käynnissä.

– Uusi reitistö tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia Ylläkselle, mutta myös paljon on tehtävä ennen kuin pyöräilijöitä voidaan aktiivisesti ohjata uusille alueille. Polkuja kartoitetaan parasta aikaa ja uusia reittejä avataan sitä mukaa kun kartoitus, merkintä sekä mahdolliset kestävöintityöt etenevät, kertoo Hanna Ylipiessa Ylläksen Matkailuyhdistyksestä.

Ympärivuotinen harrastus

Pyöräilystä on nopeasti tulossa uusi ympärivuotinen matkailuvaltti. Kesäreittien lisäksi Ylläksellä on huomattava talvipyöräilyverkosto, joka laajenee ensi talvena 90 kilometriin. Reittiverkosto on latujen tapaan säännöllisesti huollettu ja suuri osa reiteistä sopii kaiken tasoisille pyöräilijöille. Pyöräilyn uusin hitti, paksurenkaiset Fatbiket ovat oiva väline talviseen kansallispuistoon tutustumisessa ja kiinnostavat myös kansainvälisiä matkailijoita.

Lappilainen