Ylläs ja Jounin Kauppa luonnon asialla

Lapin luontoa ja kahdeksaa vuodenaikaa halutaan hoitaa kestävällä tavalla. Erityisesti talvesta halutaan pitää huolta Ylläksellä. Kuva: ylläs.fi

Ylläs lähtee tukemaan ilmastonmuutoksen vastaista työtä ja aloittaa yhteistyön Protect Our Winters Finlandin kanssa. Yhteistyön keskiössä on kannustaminen kulutustottumusten muutoksiin, kampanjat talvien puolustamiseksi sekä Ylläksen alueen yrittäjien rohkaiseminen entistä ympäristöystävällisempiin toimintatapoihin.

Seitsemän tunturin Ylläs pitää yllä luonnonläheistä imagoa. Alueen Pallas-Yllästunturin kansallispuisto alkaa Ylläkseltä ja jatkuu 132 kilometriä pohjoiseen, aina Hettaan asti. Suomen suosituimmassa kansallispuistossa on ainutlaatuiset ulkoilumahdollisuudet ympäri vuoden.

– Luonto on Lapin kallein aarre ja sen tekee ainutlaatuiseksi alati läsnä oleva muutos. Vuoden kierto ja Lapin kahdeksan vuodenaikaa tekevät meistä uniikin matkakohteen koko maailmassa. Meidän on tehtävä kaikkemme, jotta säilytämme tämän ainutlaatuisuuden, sanoo Visit Ylläksen toimitusjohtaja Janne-Juhani Haarma.

Ylläksen tuki on hieno asia

Protect Our Winters (POW) Finland aktivoi talviurheilun ystäviä ja talvilajien parissa toimivia yrityksiä pelastamaan talvemme toimimalla ilmastonmuutosta vastaan.

– On mahtavaa, että Ylläs lähtee tukemaan toimintaamme. Ylläkselle on helppo tulla vähäpäästöisesti junalla ja mäet ovat Suomen mittakaavassa oma luokkaansa, toteaa POW Finlandin puheenjohtaja Niklas Kaskeala.

Jounin Kauppa saa aurinkovoimalan

Ylläksellä siirrytään sanoista tekoihin, kun Sampo Kaulasen Äkäslompolossa pyörittämän Jounin Kaupan katolle asennetaan Pohjois-Suomen suurin aurinkovoimala. Myös muita alueen yrityksiä rohkaistaan ehkäisemään ilmastonmuutosta.

– POW Finland on tehnyt pitkään esimerkillistä työtä Rukan ja Pyhän hiihtokeskusten kanssa, ja nyt myös Ylläs kantaa oman kortensa kekoon, lisää Haarma.

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä