Intohimolla ja aitoudella eteenpäin

Kittilään avattu uusi Aslakin liike kuntosaliin saatu investointituki auttoi yrittäjä Juuso Laitsta eteenpäin.  Kuva: Tuuli Kontio 

Kittilän kirkonkylälle avattiin vuoden 2015 lopulla kauan odotettu kuntosali, Aslakin liike. Kuntosali on Kittilästä kotoisin olevan yrittäjän, Juuso Laitisen toteutunut haave.

Idea kuntosalista alkoi kyteä jo Juuson työskennellessä Saarijärvellä. Palattuaan takaisin Kittilään hän toimi palkkatöiden lisäksi myös yrittäjänä ja teki omavalmentajan töitä. Ajatukset kuntosalin perustamisesta ja täysipäiväiseksi yrittäjäksi ryhtymisestä eivät kuitenkaan jättäneet miestä rauhaan, joten Juuso päätti ottaa yhteyttä Lapin ELY-keskukseen, jonka kautta hän sai konsultointiapua.
– Laskelmat näyttivät valoisemmilta kuin olin itse ajatellut.
– Uskalsin luottaa ammattilasien tekemiin laskelmiin ja lähteä viemään asiaa eteenpäin.

Investointituki auttoi eteenpäin

Lapin ELY-keskukselta ja Leader Tunturi-Lappi ry:ltä saamaansa tukeen ja kannustukseen Juuso on tyytyväinen. Leader Tunturi-Lappi ry myönsi Juuso Laitisen yritykselle investointitukea. Tukea saatiin kuntosalilaitteiden hankintaan, liiketilan peruskorjaukseen sekä aineettomiin investointeihin, kuten kulunvalvontaan ja nettisivuihin.
– Tämä olisi pyörähtänyt käyntiin luultavasti ilman tukeakin, mutta se on tuonut paljon turvaa ja uskallusta omaan tekemiseen.

Oma urheilutausta tukee bisnestä

On sopivaa, että kuntosalin omistaja menestyy myös itse urheilurintamalla. Tästä todisteena on triathlonin puolimatkan SM-kulta tältä kesältä 25-29-vuotiaiden sarjassa. Omasta triathlonmenestyksestä on hyötyä myös valmentamisessa.
– Kyllähän tuo kilpailumenestys tuo tietenkin lisää uskottavuutta myös valmennushommiin, Juuso toteaa.

Nuoresta iästään huolimatta Juuso kertoo käyneensä lähellä burnoutia muutama vuosi taaksepäin. Keväällä 2015, ennen kuntosalin perustamista, alkoi tuntua, että se kuuluisa seinä tulee pian vastaan. Palkkatöiden ja omavalmentajana toimimisen myötä töitä alkoi kertyä eikä vapaa-aikaa juurikaan ollut.
– Silloin tajusin, että minun on valittava joko palkkatyö tai oma yritys.
– Päätin keskittyä pelkästään omaan yritykseen.

Juuso kertoo olevansa nykytilanteeseen hyvin tyytyväinen. Asiakkaatkin ovat löytäneet hyvin kuntosalin palvelut ja toimintaa on mennyt koko ajan eteenpäin.
– Haluan auttaa paikallisia omalla osaamisellani, ja nähdä iloisia ihmisiä treenaamassa.
– Toivon, että asiakkaillakin on sellainen ”jes, olen taas täällä!” -fiilis.

– Kyllä ne minun arvot ovat intohimo ja aitous. Ja niiden toivon välittyvän myös asiakkaille, Juuso kiteyttää.

Lue lisää Aslakin liikkeestä ja Juuso Laitisen suhtautumisesta yrittäjyyteen ja omaan triathlonharrastukseensa osoitteesta www.lapinkeino.fi.

Pääset lukemaan Lappilaisen täältä