Ronilta terveellisiä välipaloja kuntoilijoille

Roni Jänkälä löysi uuden uran terveellisten välipalan parista. Välipalabaari toimii liikuntakeskus Kunnonpaikan tiloissa Rovaniemellä. Kuva: Pia Jokela

Aamutuimaan Roni Jänkälän keittiössä smoothiekone hurisee jälleen. 24-vuotias nuori mies valmistaa omaan Snack Bar Heroonsa päivän voimajuomia. Tänään tarjolle syntyy piña coladaa, mangomansikkaa sekä persikkaomenaa – kaikki käsityönä ja itse kehitetyin reseptein.

Terveellisiä eväitä ja ravitsevia välipaloja tarjoavan baarinsa Roni on avannut vasta reilu kuukausi sitten Liikuntakeskus Kunnonpaikan tiloissa, jossa joka päivä liikkuu satoja kuntoilijoita. Snack Bar Heron tyyppisiä välipalabaareja keskellä kuntokeskusta pohjoisessa ei vielä juurikaan löydy.

– Minut on otettu todella hyvin vastaan. Tuntuu siltä, että helposti saatavilla olevia terveellisiä välipaloja on kaivattu. Sporttaajien ei tarvitse enää tyytyä kiireellä ahmaistuun suklaapatukkaan, Roni kertoo.

Välipalabaarista terveellisesti

Liikuntaa aktiivisesti harrastavalle Ronille itselleenkin terveellinen ruokavalio on aina ollut tärkeä osa elämää. Myös ammattikoulutus vei hänet keittiöön. Leipurina hän on ehtinyt työskentelemään lähes kymmenen vuotta. Ura urkeni isän jalan jäljillä jo 15-vuotiaana.

– Kun Vaasan leipomo lopetti toimintansa Rovaniemellä, jatkoin leipurin töitä vielä 1,5 vuotta kunnes päätin lähteä kokeilemaan omia siipiäni. Menin tapaamaan Rovaniemen Kehityksen yrityskehittäjää, jonka kanssa kävimme läpi yrittäjyyden keskeisimpiä asioita. Päätin ryhtyä itseni työllistäjäksi heti, kun vain keksisin toimivan liikeidean.

Elokuun lopussa rekisteröitiin Ronin yritys, Snack Bar Hero. Hero tulee sanoista Healthy Rovaniemi. Heti hittituotteeksi nousi palautusjuoma, johon on lisätty proteiinia. Moni nappaa sen salille tullessaan tai lähtiessään mukaansa. Tarjolla on myös erilaisia pähkinäsekoituksia, täytettyjä leipiä sekä itse paistettua siemennäkkileipää. Yksi Ronin bravuureista on maapähkinävoi.

Perjantaina sushia

Tuotevalikoima kasvaa pikkuhiljaa. Nyt on aloitettu sushi-perjantait.

– Olen intohimoinen sushikokki, joten luonnollisesti haluan tarjota niitä omassa baarissani. Ne kyllä ovat menneet kuumille kiville. Kunnonpaikan asiakkaat ovat kiitelleet, kun viikonlopun voi nyt aloittaa rennosti ostamalla sushit kotiin.

Snack Bar Heron susheja saa myös paikallisesta Prismasta. Ronin smoothie puolestaan maistuu ekokampaamo Bulevardi 10:n asiakkaille. Tulevaisuudessa palveluvalikoima ja jälleenmyyntiverkosto kasvavat resurssien mukana. Yhden miehen firmassa kasvu kuitenkin pitää tapahtua pienin askelin.

Pääset lukemaan Lappilaisen täältä