Ivalo kuvataan Lapissa

Iina Kuustonen nähdään Ivalo draamasarjassa, kuva: Marika Rosengard. Toista pääosaa jännitystä täynnä olevassa Ivalossa esittää oikealla oleva Pihla Viitala, kuva: Elina Simonen

Jännityssarja Arctic Circle on suomeksi Ivalo. Sarjaa kuvataan Suomen Lapissa ja siinä esiintyvät muun muassa Iina Kuustonen ja Pihla Viitala. Mukaan on saatu nimekkäät saksalaisnäyttelijät Maximilian Brückner ja Clemens Schick.

Kymmenosaisen draamasarjan kuvaukset alkoivat marraskuun lopulla studiokuvauksilla Helsingissä. Lapin kahden kuukauden mittainen kuvausjakso sijoittuu alkutalveen 2018. Ivalo nähdään ensimmäisenä Elisa Viihteessä loppuvuodesta 2018. Yle esittää sarjan myöhemmin.

Pohjois-Lapin luonto esiin

House of Laplandissa toimiva Lapin elokuvakomissio tekee yhteistyötä tuotannon kanssa ja on tarjonnut sille apua muun muassa kuvauspaikkojen ja paikallisten palveluntarjoajien löytämiseen.

– Draamasarjan kuvaukset tuovat Pohjois-Lappiin kahden kuukauden ajaksi ison kuvaustiimin ja kuvaukset jättävät alueelle huomattavan rahallisen tulovirran. Lappi näkyy ja kuuluu maailmalla sarjan ansiosta ennennäkemättömällä ja hienolla tavalla jännitysnäytelmän kulisseina, toteaa elokuvakomissaari Anna Niemelä House of Laplandista.

Elisa Viihteen vastaavana tuottajana työskentelevä Alan Sim on innoissaan Lapissa tehtävistä kuvauksista.

– On mahtavaa, että voimme kuvata uuden Elisa Viihteen Ivalo-sarjan Lapissa. Saamme samasta lokaatiosta täydelliset maisemat, lumivarman luonnon, toinen toistaan upeampia näkymiä ja tietenkin taivaan, jonka väriloisto on syvänsinisestä revontulien värikirjoon. En tiedä, mistä muualta maailmasta voisi löytää niin ainutlaatuisen, koskemattoman ja kauniin lokaation kuin on Suomen Lappi. Kaukana kaikesta, mutta samalla kuitenkin niin helposti saavutettavissa Euroopasta ja muualta maailmalta.

Jäinen maisema taltioituu filmille

Ivalo sijoittuu Suomen Lapin jäisiin maisemiin. Tarina alkaa, kun suomalainen poliisi Nina Kautsalo löytää erämaamökista elämän ja kuoleman rajalla taistelevan prostituoidun, jonka verinäytteestä löytyy hengenvaarallinen virus. Saksalainen virologi matkustaa Lappiin poliisin avuksi tutkimaan tartunnan saaneita. Pian Nina ja Thomas huomaavat olevansa keskellä epätavallista rikostutkintaa, joka pakottaa heidät toimimaan myös lain rajojen ulkopuolella.

– Haluan, että Ivalo on fyysinen kokemus. Yleisö tulee tuntemaan hävityksen, tuiskuavan tuulen, veren maun sekä kylmyyden. Mutta myös vahvojen päähenkilöidemme luoman rakkauden, lämmön ja sitoutumisen. Ivalosta tulee visuaalisesti voimakas ja intensiivinen matka erilaisten ristiriitojen ja ääripäiden maailmaan, avaa ohjaaja Hannu Salonen visiotaan.

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä