Kemin LumiLinna toimii myös kesällä

Hulppeasti saa majoittua meren rannalla Kemin kesässä. Vuoden päästä myös LumiLinna toimii kesäisin. Kuva: Kemin Matkailu

Meren rannalla ja syleilyssä Kemissä. Näissä on mahdollista majoittua jo nyt. Seuraa saadaan lähistölle tulevasta ympärivuotisesta LumiLinnasta. Kuva: Kemin Matkailu

Kemin Matkailu Oy tarjoaa sloganinsa mukaan meren, lumen ja jään arktisia kokemuksia. Tulevaisuudessa yhtiö voi tarjota asiakkailleen talvisen seikkailun ympäri vuoden muutaman kuukauden sijaan.

Ympärivuotisen LumiLinna-rakennuksen suunnittelu lähti toteutukseen vuosi sitten. Tulossa on 3500 neliön kokoinen näyttävä rakennus, jonka tilat on suunniteltu niin, että ne palvelevat sekä kesä-, että talvimatkailijoita. Rakennus tulee sijoittumaan Lumilinnankadun varteen parkkialueen ja Linnan Rantamajan väliselle alueelle.

Kemin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Susanna Koutonen kertoo, että tiloissa on mietitty tarkkaan muunneltavuutta.

– Tilat itsessään ja niiden käyttötarkoitukset ovat muunneltavissa tarpeiden mukaan. LumiLinna on vuosi toisensa jälkeen uusiutunut ja toivomme idean jatkuvan niin tässä uudessa rakennuksessa kuin koko LumiLinna-alueella.

Kylmätilassa keskellä kesää

– Haluamme tarjota matkailijoille palasen LumiLinnaa keskellä kesää, rakennukseen tulee kylmätila, joka on kokonaisuudessaan 405 neliön kokoinen ja 9 metriä korkea.

– Kun avaamme, ympärivuotisessa LumiLinnassa voi nauttia lounaan tai illallisen jääpöydän ääressä, sekä drinkin jääbaarissa veistosten ympäröimänä. Lumen ja jään veistokin on mahdollista milloin vain. Olemme myös kehittäneet ympärivuotisen White Wedding -konseptin, jolloin erilaisen hääseremonian vaikka juhannuksena. Mikään ei kuitenkaan estä, etteikö kylmätilan sisällä voisi tulevina vuosina olla muitakin palveluja, selventää Koutonen.

Pääset lukemaan Lappilaisen maksutta täältä