Kilpisjärven Liikuntajuhannus 22.-24.6.

Kilpisjärvellä pääsee juhannuksena hiihtämään, suunnistamaan, heittämään suopunkia ja polkujuoksemaan. Kuva: Katri Niskanen

Kilpisjärven legendaarisin liikuntatapahtuma on vuodesta 1946 alkaen katkeamatta järjestetty juhannushiihto. Nyt on vuorossa jo 73. hiihtokisa, ja matkaa kertyy passelit 250 metriä.

Sarjoja on juuri sopivasti, välineitä lainataan ja palkintoja on paljon. Hiihto alkaa 22.6. kello 17 ja ilmoittautumaan pääsee Kilpisjärven Retkeilykeskukseen kello 14-16 välillä. Siitä alkaa n. tunnin nousu kisapaikalle Saanan taakse tunturiin. Palkintojen ja arvontojen jaot suoritetaan n. kello 19.

KIlpis-pisterastit 23.6.

Lauantaina 23.6. kello 12 on vuorossa Kilpis-pisterastit, jossa suunnistetaan 2 tunnin aikarajalla joukkueittain tai yksin.

Joukkuesarjoja on naisille, miehille ja nuorille, henkilökohtainen sarja aikuisille. Kartat jaetaan klo 11 Kilpisjärven Retkeilykeskuksessa, josta meno yhteiskyydein kisan lähtöpaikalle.

Saanan vuorijuoksu 24.6.

Kello 11 alkaa polkujuoksukisa alhaalta Saanan huipulle. Matkaa kertyy 4 km ja nousua 500 m. Vuorijuoksua ennen klo 10.30 alkaen heitetään ensikerran Saanan suopunkimestaruudesta, tarkkuusheittoa poronsarveen.

Pääset lukemaan Lappilaisen täältä