70 vuotta teatteria Rovaniemellä

Mauri Kunnaksen tutut koirahahmot heräävät eloon 10.4. Rovaniemen teatterissa Seitsemän koiraveljestä -esityksessä. Kuva: Otava/Rovaniemen Teatteri

70 vuotta sitten perustettiin Rovaniemelle teatteri ja alueteatterin alkamisestakin on kulunut jo 50 vuotta.

– Juhlavuosi näkyy vuoden aikana useissa tapahtumissa ja kiertueella maakunnassa. Haluamme juhlistaa näitä merkittäviä tasavuosia yhdessä katsojien kanssa, sanoo toiminnanjohtaja Sari Alatalo.

Seitsemän koiraveljestä

Huhtikuun 10. päivä suurella näyttämöllä alkavat seikkailla Seitsemän koiraveljestä. Näytelmä pohjautuu Mauri Kunnaksen mukaelmaan Aleksis Kiven romaanista. Esityksen ohjaa Johanna Sorjonen, joka on tehnyt Rovaniemen Teatterille koiraveljesten tarinasta uuden käsikirjoituksen. Näytelmässä ovat mukana lähes kaikki teatterin näyttelijät ja siitä on esityksiä koululaisille sekä perheille 29. toukokuuta saakka.

Kevään ohjelmistossa jatkavat Hovinpohjan lisäksi Eila, Rampe ja Likka sekä Sammakon satumainen elämä.

Cabaret syksyn ohjelmassa

Syyskaudelle Rovaniemen Teatteri tuottaa Joe Masteroffin, John Kanderin ja Fred Ebbin klassikkomusikaalin Cabaret. Sen ensi-ilta on 21. syyskuuta Lappia-talon suurella näyttämöllä. Musikaalin ohjaajana on Seppo Välinen, kapellimestarina Minna Siitonen ja koreografina Matti Paloniemi. Lavastuksen suunnittelee Annina Nevantaus ja puvut Paula Varis. Rooleissa ovat muun muassa Rovaniemen Teatterin näyttelijät, Tanssiteatteri Rimpparemmin tanssijat ja kahdeksanhenkinen orkesteri.

 

Lappilainen