Kittilän kunnalle tunnustus lapsiystävällisyydestä

Kittilän MLL on erittäin aktiivinen. Huhtikuussa järjestettyyn pulkkamäki ja makkaranpaisto tapahtumassa oli paikalla lähes sata osallistujaa.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin piiri (MLL) on antanut tunnustuksen Kittilän kunnalle esimerkillisestä työstä perheiden hyvinvoinnin lisäämiseksi. Kittilässä on investoitu hyvinvointia edistävään ja ongelmia ehkäisevään työhön, panostettu perhetyöhön, palkattu kaksi etsivää nuorisotyöntekijää ja kaksi nuorisotyöntekijää järjestää edullista ja laadukasta toimintaa paikallisille nuorille Kittilässä ja Sirkassa.

Uudisrakentamisessa on huomioitu lapsiperheet: Syksyllä 2014 avattiin uusi päiväkoti ja ensi syksynä valmistuu Sirkan koulun laajennus. Uusi urheiluhalli on monipuolistanut ja lisännyt liikunnan harrastamista kuten myös Liikkuva koulu – hanke, jossa suurin osa alakoululaisista on mukana. Kirjastopalvelut ja edulliset Revontuliopiston kurssit ovat lapsiperheiden käytettävissä.

Kittilään on viime vuosina muuttanut paljon lapsiperheitä, joille on järjestetty lastenhoitotoimintaa paikallisen MLL:n yhdistyksen kautta. Kunnassa näkyy ja tuntuu vapaaehtoistyön arvostus ja myös rahallinen tuki nuorisotyölle. ajassaFullSizeRender (1)

Teksti:Riitta Kemppainen-Koivisto
Kuvat: Lappilainen