Polaris Axys Titan 800 XC

Polaris on tehnyt jämerän paluun leveätelaisten markkinaan uudella Titanilla. Polaris on luonut leveän telan ympärille uuden ajan näkemystä edustavan laitteen. Titan on kaikkea muuta kuin työjyrä.

Titan on Polariksen mallistossa uutta ajattelua edustava kelkka. Siinä yhdistyy merkin viimeisin 800-kuutioinen voimanlähde. Moottorin käytettävyyttä tässä yhdistelmässä on parannettu konehuoneen lisäjäähdyttimellä. Telamatto on 396cm pitkä ja 51cm leveä Cobra. Harjakorkeutta matossa on 46mm. Alusta on työkelkkojen tapaan varustettu taittoperällä. Titanin voimansiirrosta löytyy uusi kaksivaihteinen Alpha-vaihdelaatikko.

Titan on sporttinen hyötykelkka

XC-mallin hyvä iskunvaimennus tasoittaa pattisemmankin reitin ja ajamisessa on sporttikelkan tuntua. Reittihikoilun jälkeen Titanin keulan voi kääntää koivulanssiin ja vetää reki perässä rankakuorman kotiin. Kysymyksessä on nykyaikainen hyötykelkka, jonka käyttötarkoitus on merkittävästi edeltäjiään laajempi. Työkelkan ei tarvitse olla koostaan huolimatta kankea ja epämiellyttävä. Se voi olla mukava, helppo ja sporttinen. Mutta siitä huolimatta se tekee työhommat paremmin kuin seitsemän hevosta.

INFOLAATIKKO:

MOOTTORI: 795 CC, 2-SYL, 2-TAHTI
RAIDEVÄLI: 99,1/101,6/104,1 CM
PA-SÄILIÖ: 53L
HINTA: 14990€

Teksti ja kuvat: Jani Sipola, Elisa Ahlberg, Pera Hussi

Lue Lappilainen lehti kokonaisuudessaan maksutta täältä