Suomen pohjoisimmat agilitykisat Saariselällä

Koiraharrastajat kokoontuvat Saariselälle kesäkuun 9.-11. päivinä kisaamaan. Pohjois-Lapin koirakerhon puheenjohtajan Pirkko Meskasenbordercollie Mette näyttää mallia, kuinka hyppyeste ylitetään.

Yöttömän Yön Agilitykisat järjestetään jälleen Saariselällä 9.-11. kesäkuuta. Kisat järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2011. Nyt jo seitsemättä kertaa kokoontuvat koiraharrastajat ympäri Suomen kisaamaan Saariselän kauniisiin tunturimaisemiin.

Agility vaatii kovaa kuntoa niin koiralta kuin ohjaajalta. Kisassa punnitaan ohjaajan ja koiran välinen yhteistyö ja harjoitteluun käytetyt tunnit, unohtamatta kuitenkaan hauskanpitoa. Ajallisesti lyhyt suoritus vaatii kovaa keskittymistä ja nopeaa reagointikykyä molemmilta kisaajilta. Agilityn suosio on viime vuosina jatkanut vahvaa kasvuaan ja se näkyy myös kisan järjestäjän, Pohjois-Lapin koirakerhon, toiminnassa.

Yöttömän Yön Agilitykisat Santa`s Hotel Tunturin tapahtumatorilta pääsee kätevästi Saariselän ulkoilureiteille.

70 jäsenen aktiivinen koirakerho

Pohjois-Lapin koirakerho on aktiivinen, 70 jäsenen yhdistys, joka on toiminut alueella jo yli 20 vuotta. Kerholla on toimintaa lähes joka ilta ja harjoitukset pidetään vuodenajasta riippuen joko omalla koulutuskentällä tai sisätiloissa. Agilityn lisäksi kerhossa harrastetaan palveluskoiratoimintaa, pelastuskoiratoimintaa, tokoa, Rally-tokoa ja Nose Workia. Lisäksi kerho järjestää erilaisia koulutuksia, kursseja ja kokeita.

– Kisa on ollut alusta asti tosi suosittu. Startteja viikonlopun aikana on noin 600 ja kisaajista suurin osa tulee Etelä-Suomesta. Monella kisaajalla on tapana varata seuraavan vuoden majoitus heti edellisten kisojen päätyttyä. Oman kerhon jäseniä kilpailee vuosittain ehkä kuusi. Kisojen ilmapiiri on yleisesti leppoisan kannustava ja se on varmasti yksi syy, miksi kisaajat tulevat aina uudelleen Saariselälle, kertoo Pohjois-Lapin koirakerhon puheenjohtaja Pirkko Meskanen.

Saariselän ympäröivät ulkoilureitit tarjoavat pitkän matkaa autolla taittaneille kisaajille lenkkeilymaastot vailla vertaa. Mikä olisikaan kätevämpää kuin lähteä maastoon suoraa agilitykentän vierestä, hakemaan keskittymistä taas seuraavaa suoritusta varten. Reiteillä voikin törmätä viikonlopun aikana jos jonkin karvaiseen kaveriin.

Santa`s Hotel Tunturi tuttu kumppani

Kisat järjestetään Santa’s Hotel Tunturin tapahtumatorilla. Hotelli on toiminut kisojen kumppanina koko sen historian ajan, huolehtii kisaradan kunnosta ja tarjoaa edullista majoitusta kisaajille. Viikonlopun aikana kisataan tavallisten lähtöjen lisäksi Saariselkä Cup, jossa eniten nollavoittoja saanut koirakko voittaa viiden vuorokauden majoituspaketin Santa’s Hotel Tunturiin.

– Kuuluttaja Leena Hakkarainen on aivan verraton, hän vaihtaa selostuskielen lennosta englanniksi, kun huomaa yleisön seassa ulkomaalaisia katsojia. Kansainvälisenä paikkana Saariselän kesässä voi törmätäkin koirista kiinnostuneisiin ulkomaalaisiin turisteihin, muistelee Pirkko.

Lappilaisen pääset lukemaan maksutta täältä