Valoa Levillä

Levin hiihtokeskuksen rinteillä on jatkossa enemmän valoa ja myös uusi tuolihissi. Kuva: levi.fi

Levin hiihtokeskus on investoinut tälle talvikaudelle yli kaksi miljoonaa euroa eri kehityskohteisiin. Säilölumen käyttö on tullut Leville jäädäkseen, ja lumenottoa kehitetään ja laajennetaan eri alueille. Viime keväänä säilötyllä tykkilumella varmistettiin laskettelukauden avaus ennätyksellisen varhain jo viime lokakuun puolivälissä Eturinteellä.

Valoa rinteisiin

Rinteillä on entistä enemmän valoa. Eturinteillä on uusi led-valaistus ja G1-rinne on valaistu ja lumetettu.  Etelärinteiltä pääsee nyt vaivattomasti gondolihissin ala-asemalle. Hiihtokeskus on myös uusinut rinnekameransa, joista on helppo seurata tunturin ja rinteiden tapahtumia reaaliajassa.

Ensilumen hoidettua hiihtolatua talven aikana alueelta löytyy 230 kilometriä. Hiihtoladut ja laskettelurinteet ovat auki ainakin vappuun saakka. Keleistä riippuen Levillä saatetaan laskea vielä äitienpäiväviikonloppuna.

Uusi tuolihissi

Hiihtokeskuksessa otettiin käyttöön huippumoderni ja viimeisintä teknologiaa edustava Doppelmayer D-Line tuolihissi. Levi West –tuolihissin ala-asemalle rakennetaan uusi West Point, jossa tulee olemaan majoitusta, ravintolapalveluita sekä liiketiloja. Hankkeen kokonaisinvestointi on noin 30 miljoona euroa ja tuolihissin osuus on tästä noin 8 miljoonaa euroa.

Levin keväinen kansainvälinen tapahtuma Visma Ski Classics Finale Ylläs-Levi hiihdetään 13. huhtikuuta. Viime keväänä tapahtuma keräsi lähtöviivalle kahdessa eri sarjassa noin 1100 hiihtäjää. Talvikausi huipentuu huhti-toukokuun taitteessa perinteiseen Levin MegaVappuun.

Suoria reittilentoja Kittilään tulee talvella Brysselistä, Pariisista, Lontoosta, Zürichistä, Münchenistä ja Düsseldorfista. Geneven suorat lennot ovat tämän kauden uusi avaus. Talvikaudella Finnair ja Norwegian lentävät Helsingistä Kittilään.

 

Lappilainen