Tornion Putaan koulun joukkue Taitaja9-finaaliin Jyväskylään

Tornion Putaan koulun joukkue Oona Antinjuntti, Mikael Kylmämaa ja Noora Tilja kisaavat toukokuussa Jyväskylässä Taitaja9-finaalissa. Kuva: Lappia Viestintä/Sami Koskimäki.

Taitaja9-finaalipaikoista kisattiin tammikuun puolivälissä Pohjois-Suomen aluekilpailussa Oulun seudun ammattiopiston Kaukovainion yksikössä.

Koko aluekilpailun voittaja ja ratatehtävät ylivoimaisesti suoritti Tornion Putaan koulun joukkue ”Prätkähiiret”, jossa kisasivat Oona Antinjuntti, Noora Tilja ja Mikael Kylmämaa.

Jyväskylän finaaliin toukokuun 12.-13. päivinä jatkavat Prätkähiirinen lisäksi Linnakankaan koulun joukkue  Kempele 2 Kempeleestä, Gumeruksen koulun joukkue Gumerus 2 Siikajoelta sekä Jussipekan koulun joukkueet Ultimaker ja Bananas Sievistä.

Lapista mukana useampi joukkue

Oulun aluekilpailussa kisasi seitsemän joukkuetta Lappian Kemin ja Muonion karsintakilpailuista. Kaksi joukkuetta oli mukana Tornion Raumon koululta, Tervolan Lapiniemen koulun joukkue sekä kolme joukkuetta Muonion yläkoululta. Vauhdikkaassa kisassa näiden joukkueiden kisat päättyivät erävaiheissa.

Taitaja9-kisassa on erilaisia tehtäviä, mitkä oppilaat joutuvat ratkaisemaan hyvällä ryhmätyöllä. Tehtävien ratkaisussa tarvitaan myös nopeutta, näppäryyttä, osaamista ja päättelykykyä. Tehtävät liittyvät eri ammateissa tarvittaviin taitoihin.

 

Riitta Kemppainen-Koivisto