Lady Motor tuo Rovaniemelle uuden Lady Taxi- palvelun

LadyTaxin tunnistaa liikenteessä omasta kattokuvusta, joka erottuu muista takseista. Kuva: Outi Huttunen

Noin 20 vuotta silloin tällöin taksia ajanut Outi Huttunen sai toukokuussa oman taksiluvan. Sille tulee käyttöä marraskuussa, kun autoileva nainen kaaraa kaduille ja kujille LadyTaxillaan.

– Idea syntyi kansainvälisten kokemusten myötä. Vastaava taksikonsepti on tarjolla ainakin Latvian Riiassa, Walesissa ja Manchesterissa, tietää yrittäjä, joka laajentaa nyt yritystoimintansa autoilun puolelle.

Huttunen on seurannut taksilupien vapautumisesta käytävää keskustelua ja on valmis tuotteistamaan oman palvelunsa tulevaisuuden kilpailua varten. Erityisesti naiset, lapset ja vanhukset huomioidaan taksipalveluiden käyttäjänä paremmin.

– Luvassa on kotoisampaa ja luotettavaa kyytiä. Haltuuni voivat vanhemmat jättää turvallisesti vaikka lasten kuljetukset harrastuksiin, valistaa Huttunen palveluansa.

Nimestä huolimatta LadyTaxi lupaa kuljettaa kaikenikäisiä matkalaisia; sekä miehiä että naisia. Esteetön auto on kätevä, sillä mukaan mahtuu hyvin sekä pyörätuolilla liikkuva, että muita apuvälineitä tarvitseva kulkija. Lastenvaunutkin sopivat kyytiin.

– LadyDoor-taksipalvelulla voi saada esim. paketit tai lääkkeet apteekista suoraan kotiin, LadyShopping-palvelu  voi noutaa kiireiselle kauppatavarat kaupasta tai käydä joululahja tai kukkakimppu ostoksilla ja toimittaa ne oikeaan osoitteeseen. Vinkkinä herroille, nauraa Outi.

Ladytaxin voi tilata puhelimella omasta tilausnumerosta, mutta nettitilaus ei ole vielä käytössä. Kanta-asiakkaaksi pääsee, tulossa on myös VIP-kortti, jolla ajomatkoilta voi kerryttää bonuksia. Huttunen on vahvasti yhteiskunnan muutoksissa mukana ja pohtii, että tulevaisuudessa taksiyrittäjä voi helposti kuulua useampaan eri taksin välitysjärjestelmään.

– Vielä on paljon perinteistä taksitoimintaa, mutta taksialankin täytyy kehittyä. Itse en toistaiseksi ota vastaan Kela- tai MPK-kyytejä, mutta mietin kyllä millaisia muutoksia soteuudistus tuo asiakkaiden kuljetuksiin ja pyrin ennakoimaan ja valmistautumaan niihin.

Ladytaxin tunnistaa liikenteessä omasta kattokuvusta, joka erottuu muista takseista.

– Pikkujouluaika on juuri parhaimmillaan, joten juhlatunnelmissa saan kuskini kanssa LadyTaxi-toiminnan aloittaa, iloitsee Outi.

Teksti: Riitta Kemppainen-Koivisto