Ekokortteli rakentuu Lentokentäntien varteen

Arkkitehti Asko Lax on laatinut uudesta Rovaniemen Hirsitalot Oy:n pääkonttorista ensimmäiset tyyliesimerkit. Tavoitteena on, että avajaisia vietettäisiin jouluna 2019. Kuva: Rovaniemen Hirsitalot Oy

Napapiirin pihapiirissä aiemmin toiminut rovaniemeläinen hirsitalotoimittaja Rovaniemi Hirsitalot Oy rakentaa uuden pääkonttorinsa Rovaniemelle Lentokentäntien varteen. Yhtiön tavoitteena on luoda matkailijavirtojen läheisyyteen kokonainen ekokortteli, jossa toimisi useita arktiseen rakentamiseen, turvallisuuteen ja energiatehokkuuteen erikoistuneita yrityksiä.

– Etsimme parhaillaan yhteistyökumppaneita ja yrityksiä, jotka edustavat Rovaniemen monipuolista arktista osaamista. Lentokentälle johtavalla tiellä katseet keräävästä hirsikompleksista tulee näyteikkuna koko pohjoiselle ekorakentamiselle, sanoo Rovaniemi Hirsitalojen toimitusjohtaja Timo Kähkönen.

Kaksikerroksinen, näyttävä pääkonttori nousee osoitteeseen Teknotie 1. Rakennusoikeutta koko korttelissa on noin 3800 neliömetriä.

 

Lappilainen